Prosjekt trapp

 • Trapp øvre del

  Trappa er laget med furuvanger, malt i hvitt, med eiketrinn. Jobben var en presisjonsjobb for å få trinnene til å matche på begge sider og samtidig få riktig trappevinkel med riktig avstand på opptrinnet. En ting er sikkert: jeg har stor respekt for trappesnekkere (selvom de har hakket mer avanserte maskiner enn jeg har benyttet)!

 • Trapp sett ovenfra

  Trappa er laget som en repostrapp med 180 grader vending midt i trappa. Sett ovenfra er det et fint lys i trappa med de skjulte ledlistene. Listene er skjult i et frest spor oppunder eikeplankene på sidene. Blei veldig fint lys! :-)

 • Vegger - gelender ved trappeløpet

  Trappa er laget med vegger langs trappeløpet som også fungerer som gelender. Målet var å få til en annerledes trapp som gir et solid inntrykk og som henger sammen med etasjen oventil også. På veggene i trappeløpet er det benyttet rupanel i furu som er beiset med en gråtonet Lady interiørbeis. På overside av trapp er det brukt sponplater som er kledd med en lys, tidløs tapet. Dette funket relativt bra sammen, syns jeg!

 • Trappen sett fra repos (midt i trappa)

  På toppen av gelender/ vegg er det benyttet eiketre. Jeg syns det er fascinerende å lage litt "spesial". Eik er som regel relativt dyrt i innkjøp, men ved å benytte benkeplater i heltre eik (stavlimt) kan prisen bli ganske grei når tilpasninger gjøres med eget utstyr (splittsag, overfres og pussemaskin). Benkeplatetykkelsen gir et massivt og fint preg på detaljer rundt trappa. Så benkeplater kan fint brukes andre steder enn bare på kjøkkenet. :-)

 • Innfestingen er viktig

  Når de store "plankene" skulle festes måtte selvfølgelig innfestingen være skjult. Her er det derfor forboret for skruene og propper dyttet inn for å skjule skruene etterpå.

 • Skjult ledlys som gir en fin dempet lyseffekt

  Nærbilde av ledstripsen som er festet i underkant av det ene eikebordet. Løsningen her er 12 volt som er lagt skjult og deretter koblet via transformator til en vanlig stikkontakt under trappa. Altså ikke behov for elektriker for denne løsningen.

 • Trappa sett nedenfra

  Her får man et lite inntrykk av trappa nedenfra. Lyset fra trappa strømmer gjennom trinnene i trappa.